Sydbank: Hård priskonkurrence på tele- og tv-marked

TDC's udfordringer vil fortsætte i 2016, mener analytiker fra Sydbank, der fastholder sælg-anbefaling af aktien.
Foto: PR, TDC
Foto: PR, TDC
/ritzau/FINANS

Telekoncernen TDC vil på sin kapitalmarkedsdag i næste uge formentlig adressere selskabets udfordringer i erhvervsdivisionen, men det er umiddelbart svært at se, hvilke løsninger selskabet kan præsentere, som kan vende divisionens udvikling lige foreløbigt.

Det vurderer senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank.

"2016 bliver efter vores vurdering endnu et år kendetegnet af hård priskonkurrence på det danske tele- og TV-marked. Vi forventer, at specielt TDC's erhvervsdivision vil blive presset af fortsat hård priskonkurrence i 2016, og det vil tynge divisionens indtjeningsmuligheder," skriver Morten Imsgard i en kommentar.

"I det danske mobiltelefonimarked har de seneste måneder budt på flere prisstigninger for nye kunder. Vi forventer, at TDC vil uddybe den nye prisstrategi på kapitalmarkedsdagen, og at TDC samtidig vil minde investorerne om, at prisstigningerne kun får meget begrænset effekt på selskabet indtjeningsmuligheder på den korte bane," tilføjer han.

Morten Imsgard påpeger desuden, at prisstigningerne for nye kunder bør ses som et værn mod det prispres, der præger TDC, i takt med at kunderne skifter væk fra selskabets ældre og dyrere mobilabonnementer.

Ingen hurtig løsning

Og generelt er han ikke specielt optimistisk på selskabets vegne.

"Vi forventer ikke, at TDC kan finde et hurtig løsning på problemerne. TDC synes fortsat at stå relativt alene i det danske marked med et ønske om at konkurrere på service og kvalitet frem for pres. Det vil efter vores vurdering vanskeliggøre en hurtig bedring i TDC's indtjeningsudvikling," lyder det fra Morten Imsgard.

Sydbank fastholder derfor sin "sælg"-anbefaling af aktien.

Ligesom Royal Bank of Canada venter Sydbank også, at telekoncernen på grund af hård priskonkurrence bliver tvunget til at sænke udbyttebetalingerne.

"Vi ser en risiko for, at TDC vil nedrevidere sin udbyttepolitik på kapitalmarkedsdagen og fremadrettet udbetale omkring 40 pct. af de frie pengestrømme i udbytte," skriver Morten Imsgard.

Det kan efter hans vurdering betyde, at investorerne i 2016 kan se frem til et udbytte på 1,5 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også