MediaWatch

Internetudbydere kritiserer TDC

TDC's prissætning på kabel-tv-netværket hæmmer konkurrencen på internetforbindelser, lyder kritikken fra konkurrenter.

Foto: PR, TDC

Flere internetudbydere anklager TDC for at spænde ben for, at de kan levere billige internetforbindelser via kabel-tv-nettet, skriver Finans.

Ifølge reglerne skal TDC åbne døren for konkurrenter, der vil udbyde internet via TDC's infrastruktur, herunder kabel-tv-netværket, der ligger under Yousee.

Selvom TDC har meldt ud, at koncernen dette forår vil gøre det muligt at købe internet via kabel-tv-nettet uden samtidig at have en tv-pakke hos Yousee, så er prissætningen opbygget, så den holder andre udbydere ude, mener konkurrenterne.

"Det virker, som om TDC’s bud på en prismodel er omhyggeligt designet til at holde fremmede udbydere ude af konkurrencen på kabel-tv-nettet. Det er svært ikke at være utilfreds over hele forløbet," siger Yoel Caspersen, direktør for Kviknet til Finans.

Ifølge kritikerne, der også tæller Telia, er problemet, at TDC kræver betaling for den maksimalt nødvendige kapacitet nye kunder måtte kunne bruge per central i netværket. Til sammenligning kan konkurrenterne betale per kunde, når de køber adgang til TDC’s fibernetværk eller telefonnettets kobberkabler.

Ifølge TDC skyldes prisstrukturen på kabel-tv-internet og de øvrige netværk tekniske forskelle. TDC har via sit kabel-tv net adgang til godt 1,2 mia. husstande.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs