MediaWatch

Persbrandt vil investere i film, spil og musik

Nyt svensk investeringsselskab vil hjælpe unge iværksættere på vej i krydsfeltet mellem kultur og teknologi.

Martin Lehmann/Polfoto
Foto: Martin Lehmann/Polfoto

En af Sveriges mest kendte skuespillere, Mikael Persbrandt, bliver partner i et nyt investeringsselskab, 13, der vil fokusere på startups inden for kultur og teknologi. Det skriver svenske DI Digital.

"Min indgang til erhvervslivet skal være baseret på lyst og nysgerrighed. I mødet mellem kulturen, digitalt, film og musik, synes jeg, der findes nogle pokkers spændende ting," siger Mikael Persbrandt til DI Digital.

Ud over Mikael Persbrandt tæller kredsen bag selskabet forretningsmanden Tommy Jacobson, der bl.a. er medinvestor i tv-tjenesten Magine, samt Jimmy Johansson og Mathias Rosenqvist, der har baggrund i kommunikationsbranchen.

13 forventer at kunne præsentere sine første investeringer i begyndelsen af det nye år, skriver DI Digital.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere