MediaWatch

Pressenævnet giver DR delvis kritik for konkurs-program

Kammeradvokaten og advokat får medhold i Pressenævnet i tre ud af otte klager over DR-dokumentar.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Pressenævnet kritiserer delvist DR-programmet "Advokaternes tag-selv-bord", som blev bragt på DR1 i april i år.

I programmet beskriver DR bla. behandlingen af konkursboet efter Bent Nilssons byggefirma, som blev foretaget af advokat Boris Frederiksen for Kammeradvokaten. Efter programmet valgte Kammeradvokaten og Boris Frederiksen at indgive en klage over otte punkter i dokumentaren.

I en kendelse giver Pressenævnet medhold i tre af de punkter. Bla. kritiserer nævnet, at DR beskriver Kammeradvokatens behandling af konkursboer misvisende.

"Det fremgik af udsendelsen, at Kammeradvokaten var berettiget til at undlade at momsregistrere konkursboer, men ved omtalen af selskabets, E. & B. Nilssons, momsfradrag for håndværkerregninger viste og omtalte DR en kendelse fra Retten i Holbæk. Kendelsen vedrører Bent Nilssons personlige konkurs og spørgsmålet om, hvorvidt det konkursbo skulle momsregistreres. Kendelsen havde hverken noget at gøre med selskabets konkursbo eller spørgsmålet om, hvorvidt man kunne opnå et momsfradrag for håndværkerregninger," lyder det i kendelsen fra Pressenævnet.

DR får også kritik for at nævne, at "Bent Nilssons sag var en af de konkurser, der var endt på advokaternes tag-selv-bord." Det skyldes, at Bent Nilsson og selskabet aldrig har klager over Kammeradvokaten og Boris Frederiksen, skriver Pressenævnet.

Samtidig får DR kritik for i udsendelsen at påstå, at der i forbindelse med et andet konkursbo ikke var penge i boet til kreditorerne, efter at Kammeradvokatens salær var udbetalt. Men det passer ikke, skriver nævnet. Tværtimod blev der "udbetalt flere hundrede millioner til pantekreditorerne, altså kreditorer, der havde sikret deres tilgodehavender ved pant”, skriver Pressenævnet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs