MediaWatch

Biografer siger nej tak til 1864-filmen

Filmudgaven af tv-serien "1864" kommer ikke i de danske biografer, fordi der er for lidt nyt materiale.

Foto: Polfoto/DR/Per Arnesen/Arkiv

Den stort opsatte og meget kritiserede tv-serie "1864" skulle have været vist i danske biografer i en særlig to timer lang filmudgave.

Men på grund af manglende interesse fra biograferne kommer det ifølge Politiken ikke til at ske.

"Vi har lavet en skøn spillefilm, som vi desværre må sande nok ikke kommer til at ramme de danske biografer," siger filmens producent, Peter Bose fra Miso Film, til avisen.

Han har fået nej fra Biografklub Danmark til at få filmen på programmet, og der er heller ingen distributører, der tror på filmens potentiale.

For lidt nyt materiale

Årsagen er hovedsageligt, at der er for lidt nyt materiale i filmen i forhold til tv-serien.

Og det endda på trods af, at eksempelvis SF Film tidligere troede på, at man kunne lokke 200.000 ind og se en ny udgave af det historiske drama på det store lærred.

Det Danske Filminstitut afviste at støtte filmen, fordi man tidligere har oplevet dårlige salgstal til film, som er baseret på tv-serier - blandt andet "Lærkevej" og "Den som dræber."

Men derfor ærgrer direktør Henrik Bo Nielsen sig alligevel over, at "1864" altså ikke får premiere i biograferne.

"Det er en kæmpesatsning, og der er brugt en masse af licensbetalernes penge på det. Det er en skam, at den ikke bliver sat op, så borgerne kan tage stilling til, om det er godt eller skidt," siger han til Politiken.

Ole Bornedal skriver i en mail til avisen, at han for længst har opgivet håbet om at få filmen at se i biografen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs