MediaWatch

Norsk krigsdrama får international hæder

Rost krigsserie, som TV 2 har med-finansieret, har vundet pris for bedste tv-drama i international konkurrence.

Den norske dramaserie "Kampen om tungtvannet" er blevet kåret til bedste tv-drama i den prestigefyldte Prix Italia-konkurrence.

"Kampen om tungtvannet" er produceret af danske Morten Fisker og hans produktionsselskab Sebasto Film sammen med norske Filmkameratene og engelske Headline Pictures. TV 2 har medfinansieret serien sammen med NRK. 

”Det er en stor ære for alle der står bag seriens succes at få denne prestige fyldte pris. NRK og Tone Rønning har virkelig fortjent denne pris, ikke mindst fordi NRK fra første pitch har bakket 100 pct. op om serien, og fra starten har fokuseret på at skabe de optimale rammer for serien. Dette havde heller ikke været muligt uden Per Olav Sørensen eminente arbejde som instruktør. Vi skylder også en stor tak til TV 2 og Anders Leifer, der tidligt så seriens potentiale, og har været med som co-producenter," udtaler seriens danske producent Morten Fisker.

"Kampen om tungtvannet" er blevet den mest sete drama serie i Norge i moderne tid, og er indtil videre solgt til over 20 lande. I Danmark er serien blevet vist på TV 2.

Prix Italia er en af de ældste og mest prestigefulde mediepriser, som er blevet uddelt helt siden 1948, og i dag uddeles den både til radio-, tv og netproduktioner. I alt var 14 dramaproduktioner nomineret i kategorien.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs