MediaWatch

Nyt rettighedskøb til milliarder i Norge

Discovery køber rettighederne til de to bedste norske fodboldrækker for seks år for milliardbeløb. VG er med i købet.

Foto: Laurent Cipriani/AP/Polfoto/Arkiv

Tv-rettighederne til den norske Tippeliga og OBOS-ligaen, som er den næstbedste fodboldrække, for 2017-2022 er blevet købt af Discovery og VG. Det skriver Kampanje.

Ifølge det norske medie er prisen 2,4 mia. norske kr. (1,9 mia. kr.). Prisen ligger en spids over sidste gang, rettighederne blev solgt. Det skete i 2011.

Discovery har taget VG med i handlen. Mediet skal producere nyheder både på skrift og i levende billede til VG og VGTV, mens Discovery tager sig af visningen af kampene.

"Dette er en milepæl og et historisk vendepunkt i vores sportssatsning, og vi er stolte af at kunne vise Tippeligaen og OBOS-ligaen de næste seks år," siger chef for Discovery i Norge, Harald Strømme.

Rettighederne til Tippeligaen ligger i øjeblikket hos Cmore og Egmont-ejede TV 2, som også sikrede sig rettighederne til Premier League tidligere på året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs