MediaWatch

Nyt rettighedskøb til milliarder i Norge

Discovery køber rettighederne til de to bedste norske fodboldrækker for seks år for milliardbeløb. VG er med i købet.

Foto: Laurent Cipriani/AP/Polfoto/Arkiv

Tv-rettighederne til den norske Tippeliga og OBOS-ligaen, som er den næstbedste fodboldrække, for 2017-2022 er blevet købt af Discovery og VG. Det skriver Kampanje.

Ifølge det norske medie er prisen 2,4 mia. norske kr. (1,9 mia. kr.). Prisen ligger en spids over sidste gang, rettighederne blev solgt. Det skete i 2011.

Discovery har taget VG med i handlen. Mediet skal producere nyheder både på skrift og i levende billede til VG og VGTV, mens Discovery tager sig af visningen af kampene.

"Dette er en milepæl og et historisk vendepunkt i vores sportssatsning, og vi er stolte af at kunne vise Tippeligaen og OBOS-ligaen de næste seks år," siger chef for Discovery i Norge, Harald Strømme.

Rettighederne til Tippeligaen ligger i øjeblikket hos Cmore og Egmont-ejede TV 2, som også sikrede sig rettighederne til Premier League tidligere på året.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs