MediaWatch

Norsk TV 2 afviser Discoverys monopol-kritik

Selvom Egmont-ejede TV 2 i Norge overtager en række fodboldrettigheder fra C More, er der ikke tale om monopoltilstande, sådan som Discovery Newworks påstår, siger TV 2-chef.

Foto: PR

Med opkøbet af sportsdelen i C More, udvider TV 2 Norge paletten af fodboldrettigheder med Tippeligaen, La Liga og Serie A, der i forvejen tæller Premier League.

Det har fået konkurrenten Discovery Networks til at varsle, at man vil bede det norske Konkurransetilsynet se på sagen. Discovery-direktør Harald Strømme mener nemlig, at TV 2 med købet vil få en dominerende position på det norske tv-marked på sportsområdet, som giver dem en "forhandlingsmagt, som i realiteten sætter markedsmekanismerne ud af spil".

Men det afvises af TV 2 Norge, som er ejet af danske Egmont, skriver Kampanje.

"Vi registrerer, at vores konkurrenter er ude og kommentere. Spørgsmålet er, om de kommenterer på vegne af sig selv eller den norske forbruger," siger TV 2-chef Olav Sandnes til Kampanje.

Han tilføjer, at Discovery Network Norway "gerne appellerer til strengere norske konkurrenceregler samtidig med, at de selv undgår reklamereglerne ved at sende næsten alle sine kanaler fra udlandet."

Ifølge TV 2 har responsen på opkøbet fra norske klubber, forbund og fodboldinteresserede udelukkende været positiv, og de afviser, at de har planer om prisstigninger. Fremover vil produktet dog pakketeres på en anden måde, siger Olav Sandnes. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs