MediaWatch

Åbne grænser for kultur glæder ikke alle

Det kan inden længe være slut med, at eksempelvis streamingtjenester er begrænset af, hvilket land man har købt tjenesten i. Forslaget skaber ikke glæde i film- og tv-branchen.

EU-Kommissionen foreslår, at EU-borgere skal have fri adgang til deres onlinetjenester såsom Netflix og HBO Nordic, uanset hvor de befinder sig i EU. Det bliver ikke ubetinget vel modtaget i film- og tv-branchen, skriver Politiken.

Sagen er den, at en stor del af finansieringen af eksempelvis film kommer fra distributionsaftaler med udenlandske udbydere. Og hvis grænserne brydes ned, så sås der tvivl om den indtægtskilde.

"Vi så helst, at vi kunne lade markedet gennemføre det selv. Så vi kan tilpasse det til vores forretningsmodeller og forbrugere," siger Charlotte Lund Thomsen, rådgiver for de internationale sammenslutninger af producent- og videoforeninger, til Politiken.

En yderligere hage for film-og tv-branchen er, at der ikke er sat grænse på, hvor længe man kan bruge en digital tjeneste såsom Netflix uden for sit hjemland. Og det må heller ikke tjekkes, om folk rent faktisk bor i de lande, som de påstår.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs