MediaWatch

Producer roser kunstnere for at plante kritisk budskab i Homeland

I scenografien til "Homeland" har graffitikunstere plantet kritik af serien, men stuntet får rosende ord med på vejen af seriens producer.

"Vi ville ønske, at vi havde fanget disse billeder, inden de blev bragt på tv. På den anden side så stræber Homeland på sin egen måde efter at være samfundskritisk og anspore til debat, så derfor kan vi ikke andet end at beundre den her form for kunstnerisk sabotage."

Sådan lyder reaktionen fra Homeland-producer Alex Gansa, efter det er kommet frem, at den populære tv-serie er blevet narret af graffitikunstere. Det skriver Politiken.

Graffitimalerne var hyret til at lave en del af scenografien til den aktuelle femte sæson af Homeland, hvor hovedpersonen Carrie Mathison i andet afsnit besøger en flygtningelejr på grænsen mellem Syrien og Libanon. Afsnittet er netop blevet sendt, og først i den forbindelse er scenografien blevet nærstuderet.

Det viser sig, at flere af de graffitibudskaber, som den tidligere CIA-agent og hendes kolleger passerer på besøget i lejren, i virkeligheden er kritiske hilsner til Homeland. F.eks. står der "Homeland er racistisk" på arabisk.

Kunsterne mener, at Homeland tegner et negativt billedet af den muslimske verden og Mellemøsten i serien, og det er baggrunden "hacket". En af kunstnerne bag forklarer på sin hjemmeside, at ingen tog notits af, hvad graffitien betød under optagelserne til serien, som de mener bygger på en "horrorfantasi" om Mellemøsten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs