MediaWatch

Dansk flygtningedokumentar vinder international filmpris

Instruktør Andreas Koefoed har vundet en prestigefyldt pris for sin dokumentarfilm om asylbørn i Danmark.

Den danske dokumentarfilm "Et hjem i verden", der handler om asylbørn i Danmark, har vundet en stor pris på verdens største dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam.

Filmen, som er instrueret af Andreas Koefoed, vandt prisen for bedste dokumentarfilm af mellemlængde, der blev uddelt onsdag aften og er festivalens næststørste pris.

Det er en fornem anerkendelse af Koefoeds arbejde, lyder det fra filmens producer Sara Stockman i en pressemeddelelse fra Force of Nature.

"Samtidig viser det, at publikum søger væsentlige fortællinger, der kan perspektivere mainstreammediernes dækning af flygtningekrisen. Her er børnene ofte fremstillet gennem tal."

"Andreas vælger at vise, at børnene er almindelige børn - fanget i en usædvanlig situation," siger hun i pressemeddelelsen.

"Et hjem i verden" følger fem asylbørns dagligdag på en Røde Kors-asylskole i Lynge. Filmen var oppe imod 14 andre film fra mere end 10 forskellige lande som Rusland, Italien og Brasilien.

Juryen var særligt begejstret for, hvordan filmen formår "at menneskeliggøre nogle af de problemer, vi er så bekymret om i dag".

"Med stor sensitivitet og medfølelse for filmens karakterer sætter instruktøren et ansigt på de mest sårbare af flygtninge - børn, som tappert står over for en ny verden."

"Vi var dybt rørt over en film, som giver et glimt af håb til mennesker alle steder," siger juryen i sin begrundelse.

"Et hjem i verden" var ikke den eneste danske film, der var nomineret til en pris på den store filmfestival.

Blandt andet var Christian Sønderby Jepsen nomineret i hovedkategorien bedste dokumentarfilm i spillefilmlængde for "Naturens Uorden".

Han måtte dog se sig slået af Jerzy Sladowski, som fik prisen for den svensk-finske dokumentar "Don Juan".

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs