MediaWatch

DR sætter fokus på flygtninge-situationen

De kommende to uger er flygtningesituationen i Europa og Danmark i fokus hos DR.

DR's platforme vil de kommende to uger sætte spot på flygtningesituationen i Europa og Danmark. Det oplyser DR. Indsatsen kommer til at kunne ses og høres både på tv, radio og online.

"Mange danskere er optagede af flygtningesituationen, og meningerne er delte om, hvordan vi som mennesker og nation skal gribe situationen an. Samtidig er emnet komplekst. Derfor vil vi med dette fokus gerne være med til at give os alle sammen et endnu bedre grundlag for at diskutere emnet. Vores dækning spænder lige fra børneprogrammer, over nyproducerede dokumentarer, til udvidet nyhedsdækning og en stor debat, så vi kan komme dybere og mere alsidigt ned i emnet, end der ellers er mulighed for," siger fungerende kanalchef for DR1, Henriette Marienlund, til DR.

Blandt tiltagene er en tv-transmitteret debat om flygtningesituationen søndan den 8. november. Det vil foregå i Sønderborg, som er en af de byer, der ifølge DR har taget mod flest flygtninge.

Desuden vil tre nye dokumentarprogrammer sætter fokus på området, og P1 Eftermiddag og DR2 Deadline vil ligeledes beskæftige sig med emnet. Også til de yngre segmenter på DR3 og DR Ultra vil der være indhold, der relaterer sig til flygtningesituationen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs