MediaWatch

Vagthund undersøger flygtningeannoncer

Ombudsmanden vil undersøge, om regeringens flygtningeannoncer er vildledende.

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen går statens oplysninger om danske flygtningeforhold efter i sømmene | Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Folketingets Ombudsmand rejser sag om regeringens flygtningeannoncer, der er blevet trykt i libanesiske aviser, fordi annoncerne beskyldes for at være vildledende.

Det oplyser ombudsmanden fredag.

"Det har været anført, at ministeriets annoncer isoleret set er faktuelt korrekte, men at de efterlader særligt flygtninge fra Syrien med et forkert billede. Hvis det er tilfældet, kan flygtninge på forkerte præmisser blive påvirket til at undlade at søge asyl i Danmark," siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

"Jeg mener derfor, at vi bør have afklaret, om ministeriet har levet op til gældende retsprincipper om offentlig information."

Afventer svar

I annoncerne står der blandt andet, at "de sociale ydelser for nyankomne flygtninge vil blive reduceret med op til 50 procent".

Derudover slår annoncerne fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

Jørgen Steen Sørensen har nu bedt Udlændinge-, Integrations,- og Boligministeriet om at forholde sig til kommentarerne fra ombudsmanden. Ministeriet ventes at vende tilbage inden 2. oktober.

I annoncerne oplyser de danske udlændingemyndigheder om ændringer i vilkår for ophold i Danmark, som den nye regering har gennemført.

Danmark har besluttet at stramme reglerne for flygtninge på en række områder, der blandt andet omfatter, at de sociale ydelser til nyankomne flygtninge nedsættes med op til 50 procent.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs