MediaWatch

Kritisk replik gav DR-korrespondent problemer i Nordkorea

DR-korrespondent fik problemer med sin udrejse fra Nordkorea, kort efter han havde ladet en kritisk bemærkning falde om landet til en embedsmand.

En reportage fra Nordkorea tog en uventet drejning for DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar, skriver dr.dk.

DR's reporter fik for nylig visum til det ellers lukkede land, der havde inviteret international presse på besøg for at dække fejringen af 70-året for landets kommunistparti. Under sit ophold svarede Philip Khokhar en embedsmand fra Nordkoreas udenrigsministerium kritisk igen, efter denne havde proklameret, at arbejdsløshed ikke er et problem i Nordkorea.

”I kan da godt sige, at der ikke er arbejdsløshed i Nordkorea, men der er folk, som sulter i Nordkorea,” svarede DR's korrespondent.

Få timer efter fik Philip Kokhar besked om, at der var problemer med hans pas, og at han ikke kunne regne med at rejse ud af Nordkorea den efterfølgende dag som planlagt. Han blev også afskåret fra at deltage i en koncert samme aften, der ellers var en del af programmet for pressen.

Den efterfølgende dag var problemerne med passet dog forsvundet, og DR-korrespondenten kunne rejse tilbage til Beijing.

DR har tidligere fået afslag på at besøge Nordkorea, beretter Asien-korrespondenten. Det skyldes DR-dokumentaren ”Det Røde Kapel” fra 2006 - en satirisk reportage fra landet, som journalisten og dokumentaristen Mads Brügger og komiker Simon Jul Jørgensen fik adgang til landet ved at udgive sig for at være en teatertrup.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs