MediaWatch

Kritisk replik gav DR-korrespondent problemer i Nordkorea

DR-korrespondent fik problemer med sin udrejse fra Nordkorea, kort efter han havde ladet en kritisk bemærkning falde om landet til en embedsmand.

En reportage fra Nordkorea tog en uventet drejning for DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar, skriver dr.dk.

DR's reporter fik for nylig visum til det ellers lukkede land, der havde inviteret international presse på besøg for at dække fejringen af 70-året for landets kommunistparti. Under sit ophold svarede Philip Khokhar en embedsmand fra Nordkoreas udenrigsministerium kritisk igen, efter denne havde proklameret, at arbejdsløshed ikke er et problem i Nordkorea.

”I kan da godt sige, at der ikke er arbejdsløshed i Nordkorea, men der er folk, som sulter i Nordkorea,” svarede DR's korrespondent.

Få timer efter fik Philip Kokhar besked om, at der var problemer med hans pas, og at han ikke kunne regne med at rejse ud af Nordkorea den efterfølgende dag som planlagt. Han blev også afskåret fra at deltage i en koncert samme aften, der ellers var en del af programmet for pressen.

Den efterfølgende dag var problemerne med passet dog forsvundet, og DR-korrespondenten kunne rejse tilbage til Beijing.

DR har tidligere fået afslag på at besøge Nordkorea, beretter Asien-korrespondenten. Det skyldes DR-dokumentaren ”Det Røde Kapel” fra 2006 - en satirisk reportage fra landet, som journalisten og dokumentaristen Mads Brügger og komiker Simon Jul Jørgensen fik adgang til landet ved at udgive sig for at være en teatertrup.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs