MediaWatch

DJ afsætter penge til sikkerhedsuddannelse

Freelancejournalister skal være bedre rustet til at blive udsendt til krigs- og katastrofeområder. Journalistforbundet giver penge til formålet.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

25.000 årligt vil Dansk Journalistforbund bruge på at uddanne freelancere i sikkerhed i krigs- og katastrofeområder. Det skriver Journalisten.

Baggrunden er, at medierne i stigende grad udsender freelancere til den slags opgaver, og der er derfor brug for, at de er bedre i stand til at håndtere at opholde sig i krigsområder.

"Vi anbefaler aldrig, at man som freelancer eller selvstændig rejser ud i verden til krigs- og katastrofeområder uden at være uddannet til det. Men som det er nu, oplever vi, at det ofte er op til freelanceren selv at sikre sig. Det, mener vi ikke, er i orden. Derfor vil vi gerne være med til at sikre, at flere får de her kurser," siger Sus Falch, formand for Freelancegruppen og medlem af Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, til Journalisten.

Pengene skal gå til tilskud til de såkaldte HEAT-sikkerhedskurser, som bl.a. udbydes af Dansk Flygtningehjælp. Medlemmer af Freelancegruppen og Pressefotografforbundet kan alt i alt få dækket to tredjedele af kursets pris på 15.000 kr.

Den ekstra bevilling til sikkerhedsuddannelse er et pilotprojekt, som løber frem til udgangen af 2016.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs