MediaWatch

DR vinder priser for videnskabsprogram

Program på DR K rejser hjem med to priser fra prisuddeling i Cannes for program om Niels Bohr.

DR vandt de to gulddelfiner for videnskabsprogram om Niels Bohr. | Foto: Mogens Berger/Polfoto/Arkiv

DR K-serien "Store danske videnskabsmænd" rejser hjem fra prisfest i Cannes med to priser, i dette tilfælde kaldet gulddelfiner, i bagagen. Det oplyser DR.

I serien skildres en række danske videnskabsmænd med forsanger i bandet Magtens Korridorer og biolog Johan Olsen som vært for programmet. "Store danske videnskabsmænd" vandt de to gulddelfiner i kategorierne "Bedste videnskabsprogram" og "Bedste dokudrama" ved Cannes Corporate Media & TV Awards for et afsnit om videnskabsmanden Niels Bohr.

"Vi er meget glade for priserne og for, at de bliver givet til en programserie, hvor vi har prøvet at gøre tingene på en helt ny måde. Vi ville gerne prøve noget nyt ved at lade de historiske figurer tale, og det er dejligt, at juryen har kunnet lide det," siger Martin Sundstrøm, redaktør for DR Videnskab, til DR.

DR har netop besluttet, at der skal laves endnu en sæson af vidensksabsprogrammet.

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs