MediaWatch

DR vinder priser for videnskabsprogram

Program på DR K rejser hjem med to priser fra prisuddeling i Cannes for program om Niels Bohr.

DR vandt de to gulddelfiner for videnskabsprogram om Niels Bohr. | Foto: Mogens Berger/Polfoto/Arkiv

DR K-serien "Store danske videnskabsmænd" rejser hjem fra prisfest i Cannes med to priser, i dette tilfælde kaldet gulddelfiner, i bagagen. Det oplyser DR.

I serien skildres en række danske videnskabsmænd med forsanger i bandet Magtens Korridorer og biolog Johan Olsen som vært for programmet. "Store danske videnskabsmænd" vandt de to gulddelfiner i kategorierne "Bedste videnskabsprogram" og "Bedste dokudrama" ved Cannes Corporate Media & TV Awards for et afsnit om videnskabsmanden Niels Bohr.

"Vi er meget glade for priserne og for, at de bliver givet til en programserie, hvor vi har prøvet at gøre tingene på en helt ny måde. Vi ville gerne prøve noget nyt ved at lade de historiske figurer tale, og det er dejligt, at juryen har kunnet lide det," siger Martin Sundstrøm, redaktør for DR Videnskab, til DR.

DR har netop besluttet, at der skal laves endnu en sæson af vidensksabsprogrammet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs