MediaWatch

Puk Damsgård-indslag i 21 Søndag deler vandene

Kritiker mener, at DR overtrådte grænsen for reklameomtale, da Puk Damsgård lavede et længere indslag med tidligere IS-gidsel, hun har skrevet bog om. DR afviser.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Igennem 13 måneder blev fotografen Daniel Rye Ottesen holdt som gidsel af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Den oplevelse har journalisten Puk Damsgård beskrevet i bogen ’Ser du månen, Daniel’. I 21 Søndag kunne 600.000 seere opleve et 20 minutter langt indslag, hvor Puk Damsgård interviewer Daniel Rye OIttesen, og det har vakt kritik, skriver Jyllands-Posten.

Kritikken går på, at journalistens private og økonomisk interesser er for store til, at hun kunne stå bag indslaget dagen før udgivelsen af bogen om samme emne.

"Der er ikke nogen tvivl om, at hun er den mest relevante reporter at sætte til at lave netop det indslag, men i dette tilfælde er spørgsmålet, om timingen er i orden. Hvis de vil sende det indslag nu, så skulle de nok have valgt en anden journalist,” siger Vibeke Borberg, forskningschef i medieret og presseetik, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole til Jyllands-Posten.

Hun mener, at det er problematisk, at seerne bliver udsat for skjult promovering i et public service medie som DR.

Den kritik bliver afvist af chefen for TV Avisen, Thomas Falbe. Han udtaler til Jyllands-Posten, at Puk Damsgård var den eneste journalist, som havde historien og derfor var bedst egnet til at lave indslaget.

Jyllands-Postens chefredaktør Pierre Collignon mener heller ikke, at indslaget i 21 Søndag er problematisk for DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs