MediaWatch

DR-vagthund blåstempler Puk Damsgaard-indslag

Lytter- og seerredaktør afviser, at det var forkert at lade Puk Damsgaard lave et indslag om en gidselaffære, hun netop har udgivet en bog om, i 21 Søndag.

Foto: DR Nyheder

De første 20 minutter af søndagens nyhedsflagskib på DR1, 21 Søndag, vakte først på ugen debat.

Minutterne blev brugt på at fortælle historien om den danske fotograf, Daniel Rye Ottesen, der i 13 måneder blev holdt som gidsel af Islamisk Stat. Bag indslaget stod DR's mellemøstkorrespondent, Puk Damsgaard, og det blev bragt umiddelbart op til udgivelsen af hendes bog om samme emne, "Ser du månen, Daniel?", der kom på gaden i mandags fra Politikens Forlag.

Ifølge forskningschef i medieret og presseetik ved DMJX, Vibeke Borberg, var timingen af indslaget uheldig, fordi det kunne udfordre grænserne mellem journalistik og private interesser. Derfor burde DR have sat en anden journalist på indslaget, sagde hun til Jyllands-Posten tirsdag.

Den køber DR's egen interne vagthund dog ikke, skriver DR Kultur:

"Når DR's journalister skriver bøger i deres fritid, er det vigtigt, at de ikke får særbehandling på sendefladen. I denne sag er selve historien imidlertid helt oplagt, og store medier på stribe har stået i kø for at bringe beretningerne. Mig bekendt er bogen heller ikke blevet nævnt i DR-indslaget. Samlet synes jeg, det falder på den rigtige side af stregen," siger afgående seer- og lytterredaktør Jacob Mollerup til DR Kultur.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs