MediaWatch

DR-vagthund blåstempler Puk Damsgaard-indslag

Lytter- og seerredaktør afviser, at det var forkert at lade Puk Damsgaard lave et indslag om en gidselaffære, hun netop har udgivet en bog om, i 21 Søndag.

Foto: DR Nyheder

De første 20 minutter af søndagens nyhedsflagskib på DR1, 21 Søndag, vakte først på ugen debat.

Minutterne blev brugt på at fortælle historien om den danske fotograf, Daniel Rye Ottesen, der i 13 måneder blev holdt som gidsel af Islamisk Stat. Bag indslaget stod DR's mellemøstkorrespondent, Puk Damsgaard, og det blev bragt umiddelbart op til udgivelsen af hendes bog om samme emne, "Ser du månen, Daniel?", der kom på gaden i mandags fra Politikens Forlag.

Ifølge forskningschef i medieret og presseetik ved DMJX, Vibeke Borberg, var timingen af indslaget uheldig, fordi det kunne udfordre grænserne mellem journalistik og private interesser. Derfor burde DR have sat en anden journalist på indslaget, sagde hun til Jyllands-Posten tirsdag.

Den køber DR's egen interne vagthund dog ikke, skriver DR Kultur:

"Når DR's journalister skriver bøger i deres fritid, er det vigtigt, at de ikke får særbehandling på sendefladen. I denne sag er selve historien imidlertid helt oplagt, og store medier på stribe har stået i kø for at bringe beretningerne. Mig bekendt er bogen heller ikke blevet nævnt i DR-indslaget. Samlet synes jeg, det falder på den rigtige side af stregen," siger afgående seer- og lytterredaktør Jacob Mollerup til DR Kultur.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs