Egmonts nummer to fylder rundt

Koncernøkonomidirektør Hans J. Carstensen har igennem 13 år spillet en nøglerolle i Danmarks største medievirksomhed. I morgen runder han 50 år.

Det var en check af de større, som morgendagens fødselar var med til at udskrive, da Egmont i begyndelsen af oktober sikrede norsk TV 2 rettighederne til Premier League. Prisen løb angiveligt helt op i 1,65 mia. norske kroner eller 1,35 mia. danske.

Aftalen cementerede det store engagement og position, som Egmont har fået på det norske medie- og tv-marked i de senere år, og hvor købet af TV 2 udgør en milepæl. TV 2 er public service-broadcaster og driver syv tv-kanaler samt streamingtjenesten TV 2 Sumo.

I 13 år har koncernøkonomidirektør Hans Jacob Carstensen, der samtidig er bestyrelsesformand for TV 2 i Norge, spillet en central rolle i den udvikling. I morgen, 17. oktober, fylder han 50 år.

Sønderjyske rødder

Hans J. har sine rødder i Sønderjylland og er født og opvokset i Aabenraa. I 1989 blev han færdig som cand. oecon fra Aarhus Universitet og indledte herefter sin karriere i Jydsk Telefon, der siden blev til TDC.

Han var økonomidirektør i TDC Mobile International, da han i 2002 fik tilbuddet om at blive koncernøkonomidirektør i Egmont og slog til. Her kom han til at arbejde tæt sammen med koncernchef, Steffen Kragh, og de to har kørt parløb i foreløbigt 13 år. Han beskrives som den talstærke chefstrateg, der både har været en bærende kræft for Egmonts vækst og effektiviseringer, der har sikret Egmont stadigt bedre resultater på bundlinjen. Koncernen omsatte sidste år for 11,5 mia. kr. og nåede et resultat før skat på 950 mio. kr.

Egmonts forretning spænder fra norske TV 2 til Egmotn Publishing, der udgiver over 700 magasiner og blade verden over, Egmont Books, sat Nordisk Film, der er en af de stærkeste aktører på det danske og norsk biograf- og filmmarked. 

Fritiden bruger talknuseren for det hele gerne på golfbanen - eller på rejser med familien, der tæller hustruen Mette Stentoft og to børn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter