MediaWatch

Handelsbanken: TDC-resultat vil falde med 600 millioner

Udbyttet til aktionærerne vil komme under pres, fordi driftresultatet vil falde med over en halv milliard, vurderer Handelsbanken i analyse.

Foto: PR, TDC

Handelsbankens analytikere tvivler på, at TDC i næste år er i stand til at udbetale et udbytte til aktionærerne som er lige så stort, som det teleselskabet har forpligtet sig til i år. Derfor sænker den svenske bank sit estimat for udbyttet per aktie til 1,50 kr. i 2016, hvor det i år ifølge TDC vil være på 2,50 kr. per aktie.

Det skriver Handelsbanken i en analyse.

"Vi tvivler på, at TDC kan udbetale ligeså meget til næste år, eftersom driftsresultatet (EBITDA) falder hastigt for tiden, og vi venter, at EBITDA kommer til at falde med 600 mio. kr. i 2016," skriver Handelsbanken i analysen.

Skeptisk over for prisstigninger

Kombinationen af et faldende driftsresultat og en relativt høj gæld betyder, at TDC skal reducere sin gæld for at kunne opretholde sin nuværende kreditvurdering, vurderer Handelsbanken.

"Vi venter derfor, at TDC vil skære sit udbytte for 2016 til 1,5 kr.," skriver banken.

TDC har tidligere på ugen meddelt, at selskabet vil hæve sine priser for nye mobilabonnementer. Men det er altså ikke nok til at stemme Handelsbankens analytikere positivt over for teleselskabets driftsresultat.

"Prisstigningen vil formentligt kun få en positiv effekt, hvis konkurrenterne følger samme spor og hæver priserne. TDC's mobilabonnementer er allerede dyrere end flere af konkurrenternes," analyserer banken.

Ser masser risiko

Handelsbanken sænker sit EBITDA-estimat for 2015 og 2016 med henholdsvis 1 og 4 pct., fordi den fejlslagne fusion mellem Telia og Telenors mobilenheder på det danske marked ifølge analytikerne har nedsat sandsynligheden for mindre prispres på det danske mobilmarked, hvor især brands som Oister og Bibob har været relativt aggressive, når det kommer til abonnementpriser.

Samtidig vurderer Handelsbanken, at TDC godt nok fortsat genererer pæne pengestrømme, men at disse i høj grad skal bruges på at betale af på selskabets gæld.

"Vi ser dermed begrænset upside og masser af risiko, skriver banken, som derfor fastholder sin anbefaling på "reducer" og sænker kursmålet til 33 kr. fra 47 kr.

TDC-aktien falder onsdag formiddag med 1,2 pct. til 34,01 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs