MediaWatch

SEB hæver anbefaling på TDC efter stort kursfald

Banken er ikke alt for positive omkring udsigterne for TDC, hvor der fortsat er udsigt til pres på indtjeningen, bla. i Yousee.

Foto: PR, TDC

Et kursfald på mere end 30 pct. den seneste tid får den svenske bank SEB til at løfte anbefalingen af TDC-aktien til "hold" fra "sælg".

Samtidig sænker svenskerne kursmålet for aktien til 35 kr. fra 42 kr., fremgår det af en analyse.

SEB er ikke alt for positive omkring udsigterne for TDC, hvor der fortsat er udsigt til pres på indtjeningen. Det gælder især udfordringer i erhvervsforretningen, men også i tv-benet Yousee.

Presset på indtjeningen, som også vil fortsætter ind i 2016 og 2017, ifølge SEB, vil formentlig gå ud over udbyttet næste år.

SEB skriver i analysen, at det forventer, at den danske telekoncern bliver nødt til at skære i sit udbytte fra 2016, hvis det agter at opretholde sin kreditvurdering hos ratingbureauerne, som har været meldingen fra ledelsen.

Den svenske bank regner med, at TDC's udbytte næste år vil lyde på 1,70 kr. mod 2,50 kr. i 2015. Det er en anelse mindre pessimistisk end analytikerne generelt, der ifølge SEB regner med et udbytte på 2,10 kr. næste år.

SEB er dog ikke helt så negative som Deutsche Bank, der blot venter, at 1 kr. ryger tilbage til aktionærerne i 2016.

TDC-aktien lukkede torsdag i 33,29 kr. efter et kursfald på 3 pct. Før regnskabet for andet kvartal kostede aktien 48,21 kr. og er dermed faldet knap 31 pct.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs