MediaWatch

Uenighed om mikrofoner på håndbolddommere

TV 2 er begyndt at endnu tættere på håndboldkampe med mikrofoner på dommerne. Spillere kritiserer tiltaget.

Kasper Hvidt, målmand for KIF Kolding København | Foto: Claus Bonnerup/Polfoto/Arkiv

Seere kan følge endnu tættere med i håndboldkampe. Det er resultatet af, fem af seks af Danmarks internationale dommerpar er blevet udstyret med mikrofoner under kampene.

Aftalen er indgået mellem TV 2, som sender en lang række af håndboldkampene, og Dansk Håndbold Forbunds dommerudvalg. Tiltaget møder kritik fra håndboldspillere, skriver Jyllands-Posten.

"Jeg tænker, at alle mennesker har en eller anden samlet koncentrationsmængde, og den tror jeg bliver udfordret ved, at man begynder at lave det der. Hvis man har en koncentrationsmængde på 100 procent, så tager det måske fem procent, at man som dommer skal tænke over, hvad man går og siger," siger Kasper Hvidt, målmand for KIF Kolding København, til Jyllands-Posten.

Dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen er imidlertid ganske tilfreds med det nye tiltag og ser ikke nogen fare for, at dommerpræstationen lider overlast, når der er lyd på dommerne.

Også TV 2's håndboldredaktør, Dan Philipsen, udtrykker tilfredshed med, at seerne kan følge med i, hvad dommerne siger i løbet af kampene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs