MediaWatch

Rettighedsadvokat frifundet i fransk svindelsag

Advokaten Johan Schlüter, der spiller en hovedrolle i en dansk sag om mulig svindel med rettighedsmidler, er blevet frifundet i en fransk svindelsag. 

Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Den danske rettighedsadvokat Johan Schlüter er blevet frifundet i en opsigtsvækkende svindelsag om musikrettigheder i Frankrig. Det skriver Finans.

Sidste år blev Johan Schlüter idømt 18 måneders fængsel i den franske sag, der handler om musikrettigheder fra den afdøde franske komponist Charles Trenet.

Nu har den franske appelret i Paris omstødt dommen og frifundet Johan Schlüter og hans kompagnon i sagen, Maurice Khardine.

"Appelrettens afgørelse afslutter et grotesk sagsforløb, som har stået på i adskillige år. Helt som forventet er jeg frifundet for samtlige anklager. Underrettens afgørelse fra sidste år, der alene var baseret på falske anklager er definitivt omgjort. Appelretten har fastslået, at jeg intet forkert har gjort," siger Johan Schlüter i en skriftlig udtalelse.

Sagen har haft store konsekvenser for advokaten. Den franske sag var medvirkende til, at Producentforeningen, der har været en stor kunde i Johans Schlüters danske advokatfirma, satte en undersøgelse i gang om firmaets administration af danske rettighedsmidler.

Det førte i sommer til en politianmeldelse og mistanke om svindel med Copydan-penge for ikke mindre end 100 mio. kr. For nylig er en tidligere partner i Johan Schlüter Advokatfirma blevet sigtet i sagen.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs