MediaWatch

Medie: Advokatfirma lukker efter rettighedssag

Advokatfirma, der spiller central rolle i sagen om påstået millionsnyd med rettighedsmidler, har tømt hovedsæde og lukket telefoner og hjemmeside.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Sagen om mulig snyd med tv-producenters rettighedsmidler for op mod 100 mio. kr. får nu fatale konsekvenser for Johan Schlüter Advokatfirma.

Ifølge Finans.dk er Johan Schlüter Advokatfirma lukket. Hovedsædet på Højbro Plads i København er rømmet, og firmaets telefoner og hjemmeside er lukket, skriver Finans.

Siden sagen om den mulige millionsnyd kom frem, har Johan Schlüter Advokatfirma været ramt af kunde- og medarbejderflugt. Direktør og bestyrelsesmedlem i Johan Schlüter Advokatfirma, Lars Halgreen, forlod onsdag firmaet til fordel for advokatfirmaet Magnusson.

Derouten for Johan Schlüter Advokatfirma er opsigtsvækkende, siger direktør i brancheorganisationen Danske Advokater Paul Mollerup til Finans.

"Det er højst usædvanligt i Danmark, at advokatfirmaer af den størrelse forsvinder fra jordens overflade," siger Paul Mollerup til Finans.

Politianmeldte forhold i sommer

Sagen om Johan Schlüter Advokatfirma blev indledt i sommer, da Producentforeningen politianmeldte et forhold, hvor foreningen mener at være blevet snydt for mindst 100 mio. kr. i fordelingen af penge fra Copydan.

Midlerne har hidtil været administreret og fordelt gennem selskabet Registrering Danmark, der tidligere var ejet af partnerkredsen i advokatfirmaet Johan Schlüter, der bestod af tre advokater.

Kort efter politianmeldelsen fra Producentforeningen bortviste advokatfirmaet én af partnerne, Susanne Fryland, der fungerede som direktør i Registrering Danmark. Bagmandspolitiet har efterfølgende sigtet hende i sagen. Hun har selv bedyret sin uskyld.

Det er uvist, om der kommer flere sigtelser i sagen. Producentforeningen har selv overtaget kontrollen med Registrering Danmark.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs