MediaWatch

Medie: Norsk budkrig afgjort efter tre runder

Forhandlinger om de norske tv-rettigheder til Premier League røg ifølge medie ud i tre budrunder, og prisen gik voldsomt i vejret.

Foto: Frank Augstein/AP/Polfoto

I fredags blev kampen om tv-rettighederne til Premier League afgjort i de skandinaviske lande. I Sverige, Danmark og Finland løb MTG med rettighederne, mens det i Norge var TV 2, der endte med at købe de vigtige fodboldrettigheder.

Ifølge det norske medie Kampanje skete det dog først efter et større drama helt frem til målstregen. Mediet skriver, at prisen for rettighederne til tre sæsoner løb op i 195 mio. euro (1,45 mia. kr.) svarende til en prisstigning på 130 pct. siden sidste budrunde.

Og den pris blev angiveligt først nået efter tre budrunder. Efter første runde forsvandt MTG ifølge Kampanje ud af budprocessen og efterlod TV 2 og Discovery som de eneste tilbageværende bydere.

Ved en budrunde fredag skilte under fem pct. buddene fra de to tv-stationer, og det gav Premier League mulighed for at gennemføre en tredje budrunde. Den blev ligeledes gennemført fredag med en frist på to timer. Først her lagde TV 2 ifølge Kampanje det bud på 195 mio. euro, som altså endte med at sende rettighederne til den Egmont-ejede tv-koncern.

Parterne ønsker ikke at kommentere på beløbenes størrelser over for Kampanje.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs