MediaWatch

Her er branchens bud: Så meget har Premier League kostet

MTG har lagt mindst 50 pct. mere for de danske Premier League-rettigheder i den seneste aftale, lyder vurderingen fra flere branchekilder.

Foto: Martin Rickett/AP/Polfoto

TV3-kanalernes ejer, den svenske koncern MTG, har betalt væsentligt mere for de danske tv-rettigheder til de næste tre sæsoner af Premier League end ved forrige aftale.

Men prishoppet har ikke været så højt som i andre skandinaviske lande.

Det er vurderingen fra kilder i branchen, efter at MTG i fredags løb med tv-rettighederne til Premier League i Danmark, Sverige og Finland.

Ved seneste forhandling i 2012 betalte MTG ifølge kilder omkring 100 mio. kr. pr. år. Tre år efter har MTG lagt mindst 50 pct. oveni, lyder vurderingen fra flere sider.

"Vores estimat for Denmark er omkring 200 mio. sek. (160 mio. kr.) om året," skriver MTG-analytiker fra Nordea, Sami Sarkamies, i en mail.

Nordea-analytikerens vurdering af den samlede pris for rettighederne i Sverige, Danmark og Finland er 800 mio. sek. (638 mio. kr.) om året.

En anden kilde i branchen vurderer, at prisen på de danske rettigheder kan være så høj som 200 mio. kr. om året. En enkelt sætter prisen noget lavere med en samlet pris på 400 mio. kr. pr. år for alle tre lande - dermed vil der kun være tale om en mindre prisstigning på det danske marked.

DI: Fordobling i Sverige

Ifølge det svenske erhvervsmedie Dagens Industri løber prisen for rettighederne i Sverige op i 400 mio. kr. pr. år. Dg det skulle være en stigning på 240 mio. kr. i forhold til sidste gang, Premier League-rettighederne blev afsat i Sverige, og altså langt over en fordobling.

Den markante prisstigning i Sverige skyldes angiveligt, at konkurrencesituationen er blevet skærpet siden sidst. Ifølge DI fik MTG konkurrence om rettighederne fra TV4/C More og Discovery Networks.

MTG selv er ikke videre meddelsom om prisen for rettighederne. Topchef Jørgen Madsen Lindemann bekræftede tidligere på dagen, at rettighederne er dyrere end ved sidste bud på den engelske fodboldrække uden at ville sætte beløb på.

I nordisk sammenhæng er der stadig et pænt stykke op til prisen på Premier League-rettighederne i Norge. Ifølge VG betaler TV 2 Norge hele 1,65 mia. norske kr. for tre sæsoner – eller hvad der svarer til 1,35 mia. danske kr. I ligaens hjemland, England, steg prisen med over 70 pct., da rettighederne tidligere på året blev solgt til Sky og British Telekom.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs