MediaWatch

TV 2 sætter tekster på ny dramasatsning

TV-kanalen har fået flere kritiske henvendelser fra seere, der ikke kan forstå, hvad der bliver sagt i dramaserien Nordskov. Derfor får afsnittene nu undertekster.

Billede fra "Norskov" | Foto: Martin Dam Kristensen/TV 2

Der mumles i Nordskov.

Sådan lød det i flere e-mails rettet mod TV 2 efter premieren på kanalens nye dramaserie sidste mandag. Seerne kunne simpelthen ikke forstå, hvad der blev sagt.

Den kritik har TV 2 valgt at lytte til og er gået i gang med at undersøge mulighederne for at få rettet op på lyden. Det skriver kanalen selv og beklager, at det ikke kunne nås at blive foretaget lyd-forbedringer allerede til andet afsnit mandag i denne uge. Derfor blev afsnittet sendt med undertekster.

"Det er af stor betydning, at seerne ikke misser vigtige ting undervejs i Norskov," siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Lydproblemer kan skyldes kunstneriske valg

Hun forklarer, at nogle lydproblemer kan skyldes den komprimering, som sker i højttalere i moderne fladskærmsfjernsyn. Andre lydproblemer kan skyldes, at TV 2 i produktionen af Norskov har foretaget nogle kunstneriske valg efter selve tv-optagelserne.

"På Norskov har vi lavet en mere kompleks og stemningsmættet lydside frem for et mere enkelt udtryk, hvor dialogen er i centrum. Det har været en kunstnerisk ambition at lave denne lydside, og derfor er det ærgerligt at konstatere, at dialogen er vanskelig at høre for nogle af vores seere," siger Katrine Vogelsang.

Også på TV 2 Play bliver Nordskov nu tekstet, og de første tre afsnit kan ses både med og uden undertekster.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs