MediaWatch

Peter Aalbæk vil afløse direktør på Filminstituttet

Zentropa-chefen mener, at Det Danske Filminstitut skal halveres og de regionale filmfonde styrkes. Han har derfor søgt stillingen som instituttets øverste chef.

Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv

Zentropachef og -medstifter Peter Aalbæk Jensen har søgt stillingen som adm. direktør på Det Danske Filminstitut, der for nyligt er blevet opslået. Det skriver Filmagasinet Ekko.

Ansøgningen er sendt ud til offentligheden som en pressemeddelelse. Alligevel afviser Zentropa-chefen, at ansøgningen er et stunt.

"Min ansøgning vil utvivlsomt med min historik in mente betragtes som en skæmt og en provokation. Dette er ikke tilfældet," forsikrer den 59-årige Zentropa-boss Peter Aalbæk Jensen i sin ansøgning ifølge Ekko.

Filminstituttets nuværende adm. direktør, Henrik Bo Nielsen, indledte en undersøgelse af påstande om økonomiske uregelmæssigheder på Zentropa. Siden har Peter Aalbæk Jensen ikke lagt skjul på, at han ønsker en udskiftning på posten.

Han foreslår i sin ansøgning bl.a., at medarbejderstaben skal halveres. I stedet skal de regionale fonde styrkes, og Cinemateket skal udliciteres til Odense, Aarhus og København.

Det Danske Filminstitut forvalter ud over støtte til spillefilm og dokumentarfilm også midlerne til tv-produktion i Public Service Puljen.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs