MediaWatch

Udgift på 200.000 kr. er glemt af Aalbæk

En injuriesag anlagt af Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen begyndte i går, og her erindrede direktøren ikke noget om sagens omdrejningspunkt, en udgiftspost på 200.000 kr.

Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv

De anklagede i injuriesagen er de tidligere BT-journalister Simon Andersen og Morten Mærsk samt BT's ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning Andersen.

BT skrev en række artikler om muligt fusk med bilag i Zentropa. Helt konkret drejede det sig bl.a. om en post på 200.000 kr. i forbindelse med produktionen af filmen "Antichrist". Det skriver Berlingske.

Peter Aalbæk Jensen husker ikke udgiftsposten og mener i øvrigt, at BT's artikler var over stregen.

"Jeg kan godt tåle en på snotten, men det her er det samme som at sige, at jeg har stjålet," sagde Peter Aalbæk Jensen til Berlingske, da første retsmøde i sagen var slut i går.

Sagen handler om udgifter ved filmfestivalen i Cannes. I et internt notat fra 2009 beklager tre medarbejdere sig over, at en middag med filmfestivalens direktør blev bogført som produktionsomkostninger.

Ifølge Berlingske forventes retssagen at blive afsluttet tirsdag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs