MediaWatch

"Game of Thrones" slog Emmy-rekord

Serien med danske Nikolaj Coster-Waldau slår ny rekord og tager hele 12 priser ved uddelingen i Los Angeles.

Den populære tv-serie "Game of Thrones" er natten til mandag dansk tid valgt til årets bedste dramaserie ved Emmy-prisuddelingen i Los Angeles.

HBO-serien, der har danske Nikolaj Coster-Waldau i en fremtrædende rolle, var nomineret i 24 kategorier - og tog hele 12 statuetter med sig hjem. 

Aldrig tidligere har en enkelt serie vundet så mange kategorier samme år. Hidtil bedste præstation stod "West Wing" for med ni statuetter.

"House of Cards", "Homeland", "Downton Abbey, "Mad Men", "Better Call Saul" og "Orange is the New Black" var også nomineret i den mest prestigefyldte kategori.

De fleste af disse serier er godt kendt af danske brugere af streamingtjenester. Således er hele fire af de syv nominerede Netflix-serier.

Hæder til "mad man"

Blandt de øvrige kategorier vandt skuespilleren Jon Hamm fra "Mad Men" prisen for bedste skuespiller i en dramaserie. 

Hamm har været nomineret syv gange tidligere, men det er første gang, han skal gøre plads til en Emmy derhjemme.

Prisen for bedste kvindelige birolle gik til Uzo Aduba, som mange danskere nok bedst kender under tilnavnet Crazy Eyes i serien "Orange is the New Black".

En anden afroamerikansk skuespiller, Viola Davis, vandt i kategorien "Bedste kvindelige hovedrolle" for sin præstation i "How to Get Away with Murder". 

Det er første gang i de 67 år, der er uddelt Emmy-priser, at en sort kvinde vinder den kategori. 

Endelig vinder serien "Veep" prisen for årets bedste komedieserie. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs