MediaWatch

Jysk energifusion giver kunderne el og telefoni

320.000 kunder kan få ny energi- og teleleverandør, hvis fusionsplaner bliver til virkelighed.

Der er planer om at lægge energiselskaberne Syd Energi (SE) og Nyfors sammen. Sker det, vil andelsselskaberne give 320.000 kunder et nyt energi- og teleselskab. Sydenergi ejer nemlig også tv- og bredbåndsforretningen Stofa.

Fusionen vil i de kommende måneder blive diskuteret i de to andelsforeningers repræsentantskaber, oplyser Syd Energi og Nyfors i en fælles pressemeddelelse.

"Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE. Vi står over for et nyt el-marked med helt nye spilleregler, en ny regulering af de danske el-netselskaber og ikke mindst et tv- og bredbåndsmarked i hastig forandring. Ændringerne vil komme til at skabe meget større kompleksitet i vores selskaber," siger Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i Syd Energi i meddelelsen.

Bliver fusionen godkendt af begge repræsentantskaber og konkurrencemyndighederne, vil Syd Energis afdelinger i Hjørring og Aalborg afvikles over de kommende 12-18 måneder efter godkendelsen, og der flyttes aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev. Herunder flyttes cirka 20-30 stillinger, der relaterer sig til de koncernfælles aktiviteter, til Esbjerg.

Derudover vil fusionen medføre, at fiberudrulningen i Nyfors-området øges helt op til 95 pct. af området over de kommende fem år mod de nuværende cirka 56 pct. I den syddanske del af selskabet når fibernettet i dag ud til godt 80 pct., og her vil udrulningen fortsætte til cirka 8000 husstande årligt.

"Udrulningen af fiber til næsten alle forbrugere og virksomheder i vores område vil desuden være med til at fremtidssikre vores del af den nordjyske region," siger Henning Krabbe, bestyrelsesformand i Nyfors. Han tilføjer, at bliver fusionen til en realitet, vil det også betyde et farvel til Bredbånd Nord og Waoo-samarbejdet. Nyfors' fiberkunder vil herefter få indhold fra Stofa.

Bliver fusionen godkendt af de to repræsentantskaber på disse møder, skal den efterfølgende godkendes af konkurrencemyndighederne. Sker det, vil fusionen få fuld virkning fra 1. januar 2016.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs