MediaWatch

TDC: Hård konkurrence fortsætter efter droppet telefusion

Topchef for TDC mener ikke, at den droppede storfusion mellem Telia og Telenor i Danmark ændrer det helt store.

Topchef i TDC, Pernille Erenbjerg | Foto: TDC

Den droppede fusion mellem Telia og Telenor i Danmark ændrer ikke det helt store for TDC, der er markedsleder på det danske telemarked.

Kampen om kunderne er intens, og det ændrer den afblæste fusion ikke på.

"Som udgangspunkt ændrer det ikke noget for TDC. Det hjemlige mobilmarked er præget af ekstremt hård konkurrence, og det vil også være tilfældet fremover," siger Pernille Erenbjerg, administrerende direktør i TDC, i en skriftlig kommentar.

De to nordiske teleselskaber har fredag meddelt, at de dropper planerne om at slå sig sammen i Danmark, fordi kravene fra EU's konkurrencemyndigheder har været for skrappe til, at en fusion er værd at føre ud i livet.

Dermed vil der danske telemarked fortsat have fire spillere; TDC, Telia, Telenor og 3. Men trods den droppede fusion mener TDC, at der er behov for en konsolidering på markedet.

"Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme. Men vi må konstatere, at Kommissionens krav har været så skrappe, at Telia og Telenor har opgivet at gennemføre en fusion," siger hun.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs