MediaWatch

Pernille Erenbjerg ny topchef i TDC

Carsten Dilling stopper som adm. direktør for TDC og afløses af koncernfinansdirektør Pernille Erenbjerg.

Foto: TDC
Carsten Dilling er fortid i TDC, efter selskabets bestyrelse har besluttet at skifte ud på posten som adm. direktør for tele- og mediekoncernen.

Han afløses af koncernfinansdirektør Pernille Erenbjerg med virkning fra i dag, skriver TDC i en pressemeddelelse.Samtidig fratræder Carsten Dilling efter gensidig aftale med bestyrelsen, oplyser TDC.

Han udtræder i den forbindelse som formand for bestyrelsen i en række TDC datterselskaber, herunder TDC Sverige og Get i Norge. Formandsposterne overtages af Pernille Erenbjerg.

Usikkerhed udløste børsfald

Udskiftningen sker få dage efter TDC offentliggjorde regnskabet for 2. kvartal, der gav en fremgang på 2,5 pct. i driftsresultatet (EBITDA) til 2413 mio. kr. Fremgangen skal dog udelukkende tilskrives opkøbet af det norske tv- og bredbåndsselskab Get, der først indgik i regnskabet fra november sidste år.

Regnskabet, som blev offentliggjort fredag i sidste uge, var stort set på linje med analytikernes forventninger, men på en efterfølgende telekonference, blev der sået tvivl om fremtidsudsigterne for udbyttet. Det fik TDC-aktien til at falde markant på børsen.

Regnskabet viste også fortsat pres på TDC's vigtige tv-gren, Yousee. I årets 2. kvartal mistede TDC's kabel-tv 12.000 kunder. På årsbasis er tabet 51.000 kunder. Omsætningen i Yousee faldt dog kun marginalt med 0,5 pct. til 1,65 mia. kr. hvilket skyldes prisstigninger. For TDC's mindre tv-gren, TDC TV og Fullrate, der har under en tredjedel af omsætningen i Yousee, kunne TDC dog notere en kundetilgang på årsbasis på 30.000.

Analytiker er ikke overrasket

Set i det lys kommer fyringen af Carsten Dilling ifølge investeringsøkonom hos Nordnet, Per Hansen, ikke som en overraskelse, siger han til Berlingske Business.

"Bestyrelsen må på et tidspunkt handle efter en skuffende udvikling. Aktiekursen er bombet tilbage, og Telia og Telenor har i investorernes øjne en langt mere attraktiv profil. Carsten Dilling har ikke for alvor formået at løfte TDC videre efter kapitalfondsejerskabet, og TDC har de seneste kvartaler og år tabt mange kunder på TV-siden og inden for mobilområdet. Det er naturligvis utilfredsstillende, og bestyrelsen må derfor handle," siger Per Hansen.

Fik tre år som topchef

Carsten Dilling har været adm. direktør for TDC siden 2012, hvor han afløste Henrik Poulsen. Han vil fungere som rådgiver for Pernille Erenbjerg i de nærmeste måneder ifølge meddelelsen.

Pernille Erenbjerg har siden 2011 været medlem af TDC A/S’ direktion som koncernfinansdirektør i TDC Group. I januar 2015 blev hun udnævnt til viceadministrerende direktør. Hun er 47 år og uddannet cand. merc. aud. og statsautoriseret revisor.

Forinden sin ansættelse i TDC i 2003 – først i en række forskellige økonomiske funktioner og fra 2008 som direktør for Koncernøkonomi – var Pernille Erenbjerg partner i Deloitte og statsautoriseret revisor hos Arthur Andersen.

Pernille Erenbjerg er medlem af bestyrelsen og formand for revisionsudvalget i DFDS A/S, medlem af bestyrelsen og revisionsudvalget i Genmab A/S, samt medlem af bestyrelsen i Det Kongelige Teater.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs