MediaWatch

Rønn: Et svækket DR er ikke løsningen

Det er ikke løsningen på private mediers udfordringer at gøre DR mindre, mener DR's generaldirektør. Truslen kommer andre steder fra.

Maria Rørbye Rønn, generaldirektør, DR | Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, melder sig i en kronik i Jyllands-Posten på banen med det synspunkt, at et mindre DR ikke løser de private mediers udfordringer.

I stedet kommer udfordringerne fra udlandet, mener hun.

"Ser vi på den samlede tid, danskerne bruger på nettet, er det i dag kun ca. 7 pct., der bruges på danske mediesites. Til sammen, vel at mærke! Resten løber de med hos bl.a. Facebook, Google, Youtube m.fl. Og dermed løber de også med annoncekronerne. Det er de egentlige udfordringer. Og det passer derfor ikke, når de kommercielle mediers interesseorganisation Danske Medier forsøger at overbevise om, at man kan løse private mediers udfordringer ved at stække eller forringe DR," skriver Maria Rørbye Rønn i kronikken.

Hun foreslår videre, at der bliver foretaget en uafhængig undersøgelse af, hvad public service betyder for markedet. Hun henviser til undersøgelser fra England, Norge og Sverige, som ifølge generaldirektøren viser, at public service gavner det brede mediemarked.

Public service-debatten kommer i dag i fokus, når public service-udvalget holder sit første temamøde for en lang række aktører fra mediebranchen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs