MediaWatch

Public service-forslag: Send regional tv og radio i udbud

Tre medieforskere foreslår at nedlægge de regionale tv-stationer og tage regionalradioerne ud af DR. Forslaget er et høringssvar til public service-udvalgets første offentlige temamøde.

Nedlæg de regionale tv-stationer, tag regionalradioerne ud af DR og send begges licensmidler på op mod 800 millioner kr. årligt i udbud. Sådan lyder et forslag på debatsiderne i dagens udgave af Politiken.

Bag forslaget står tidligere direktør for Mediesekretariatet Erik Nordahl Svendsen, selvstændig konsulent og medieforsker Preben Sepstrup og professor og medieforsker ved Aarhus Universitet Frands Mortensen.

De regionale public service-opgaver bør ifølge de tre bringes i udbud med den opgave at bedrive lokal journalistik på radio, tv og især på web og sociale medier efter de almene public service-regler. Ifølge deres forslag skulle det ske inden for afgrænsede områder i stil med de nuværende regionale sendeområder. Både regionalradio og -tv skal sendes på DR's kanaler, sådan som regional-tv i dag sendes på TV 2.

Forskerne forventer, at udbuddet vil være attraktivet for lokale aviser eller koncerner, der udgiver lokale aviser. Pointen er at opnå journalistiske stordriftsfordele og derved sikre kvalitetsjournalistik om lokale forhold i hele landet.

Det tre forskere har tidligere været ude med lignende forslag. Forslaget fra dagens udgave af Politiken har forskerne også sendt som høringssvar til public service-udvalgets første temamøde, der finder sted torsdag under overskriften "Rationalet for public service i det 21. århundrede".

Forskere vil afskaffe TV 2-regioner

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs