MediaWatch

DR afviser pres i sag om dokumentarfilm

Scener i omdiskuteret dokumentar er ikke ændret efter pres fra pelsbranches advokater, siger DR.

DR afviser at være blevet presset i sag om kontroversiel dokumentar. Sagen drejer sig om omdiskuterede norske dokumentar om pelsbranchen, "Pelsaktivisten", hvor nogle scener fra den oprindelige udgave er fjernet.

DR afviser, at scenerne er pillet ud på grund af pres fra advokater fra Kopenhagen Fur, som er en central aktør i branchen, skriver DR i en pressemeddelelse.

"De pågældende scener var efter vores vurdering netop ikke dokumentationsbærende og lå derfor på grænsen af vores retningslinjer. De konkrete scener har – netop fordi de ikke var dokumentationsbærende – ingen indflydelse på filmens overordnede indhold," siger DRs redaktør Erling Groth, som betegner filmen som en subjektiv dokumentar, hvor både tilrettelæggeren og den gennemgående fortæller i filmen allerede på forhånd har en mening om emnet og derfor vælger at bruge nogle kontroversielle metoder.

Kopenhagen Fur fortalte ellers forleden i Berlingske Business, at DR har reageret på selskabets henvendelse på nogle kritikpunkter. Men over for Berlingske Business afviste Erling Groth forleden den påstand.

"Det vil jeg gerne svare meget klart nej til. Det er ikke sådan, at et firma eller en interesseorganisation med mange penge og nok så mange advokater kan redigere vores udsendelse. Nej, selvfølgelig kan de ikke det. Men det er jo sådan, at vi selvfølgelig lytter til alle partner og til alle argumenter. Vi arkiverer ikke bare et brev til generaldirektøren lodret, når vi får det ind ad døren, og der kan da også være relevante pointer, som vi tager med," sagde Erling Groth til Berlingske Business.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs