MediaWatch

DR ændrer pels-dokumentar efter pres fra advokater

DR-dokumentar om pelsindustrien fremstår mindre kontroversiel end oprindeligt, når den bliver vist. Det sker efter pres fra Kopenhagen Furs advokater.

DR skærer kontroversielle scener ud af kritisk dokumentar om pelsindustrien, hvor Kopenhagen Fur er en central aktør, skriver Berlingske Business.

Ændringerne af filmen, som allerede har været vist i Norge, kommer efter trusler fra Kopenhagen Furs advokater om Pressenævnet. Trusler, som allerede har fået DR til at udsætte visningen af filmen i et år.

"Når DR2 viser filmen, bliver der tale om en redigeret udgave, hvor enkelte kontroversielle scener er skåret ud. DR har desuden givet filmen nyt navn: 'Pelsaktivisten'," siger filmens co-producent Peter Engel fra produktionsselskabet Electric Parc, til Berlingske Business.

Samtidig har Kopenhagen Fur signaleret til DR's generealdirektør, at DR riskerer at få en sag på halsen, hvis filmen viser et unuanceret billede af pelsindustrien, viser aktindsigt i sagen, som Berlingske Business har fået. Redaktør hos DR Medier, Erling Groth, har tidligere udtalt, at den oprindelige version af filmen ikke har levet op til de presseetiske regler i Danmark, og at DR derfor har bedt om at få filmen omredigeret.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs