MediaWatch

TV 2 kaster sig ind i esport

Med støttefinansiering fra bookmaker bevæger TV 2 Zulu sig ud i at transmittere esport. Premiere i næste uge.

Foto: Matthias Rietschel/Polfoto/AP/Arkiv

Den hastigt voksende esport-industri gør i næste uge sit indtog på TV 2's kanaler. Det er TV 2 Zulu, der fra på mandag vil sende to gange ugentligt, når computerspillere dyster i spillet "Dota 2" i ligaen, der hedder "The Defence". Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen spiller i gennemsnit en halv million brugere Dota 2 døgnet rundt. TV 2 Zulus dækning kommer til at blive kommenteret af to Jacob Toft-Andersen og Troels Lyngholdt Nielsen, mens Jasper Ritz skal være vært.

"Esport er den hurtigst voksende sportsgren i verden, men der mangler et sted, hvor seerne og brugerne af Zulus universer kan opleve hele det liv, der udspiller sig på nettet omkring esport, i en dansk ramme og med danske kommentatorer. Programmet kommer til at leve på alle Zulus platforme, og der vil blive gjort stor brug af kommentarer og spørgsmål fra brugerne," siger Sune Roland, kanalchef for TV 2 Networks, i pressemeddelelsen.

Finansiering fra Danske Spil

Dækningen af esports er kommet i stand med sponsorpenge fra Danske Spil, der er partner på projektet.

"Vi ser esport som en 100 pct. seriøs sportsgren. Derfor etablerede vi eOddset som selvstændigt subbrand sidste år. Med rigtig fin – og stadigt voksende - succes. Og derfor er vi rigtig glade for, sammen med Zulu, at kunne bringe esport op på de danske tv-skærme," siger Søren Nielsen, marketingchef hos Danske Spil, i pressemeddelelsen.

Tidligere på sommeren betalte mediekoncernen MTG over en halv milliard kr. for en ejerandel på 74 pct. af esport-selskabet Turtle Entertainment.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs