MediaWatch

Lasse Jensen efterlyser mere selvkritik og mod af DR i licensdebat

Når et flertal af danskernes ønsker at betale mindre i licens, er det udtryk for, at solidariteten i samfundet er på retræte, mener kommentator Lasse Jensen.

Segmenteringen af DR's kanaler giver slagside i en tid, hvor dalende solidaritet mindsker danskernes lyst til at betale for, hvad de ikke selv bruger. Sådan lyder vurderingen fra kommentator og mediejournalist Lasse Jensen i Information.

Den tidligere vært på Mennesker og Medier på P1 revser samtidig tolkningen af den måling af danskernes holdning til licensen, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, og som har sat gang i DR-debatten i denne uge. Ifølge undersøgelsen ville et flere af danskerne gerne undvære nogle af DR's tilbud for at betale mindre i licens. Ifølge Lasse Jensen siger svaret mere om, at folk gerne vil spare nogele penge - end deres holdning til DR og licens.

Et flertal af danskerne ønsker at fravælge en del af DR

Dermed ligger han på linje med DR's generalsekretær Maria Rørbye Rønn, der tidligere på ugen over for MediaWatch kaldte Wilkes spørgsmål for ledende.

Samtidig savner Lasse Jensen DR og de øvrige public service-mediers stemmer i debatten om, hvorvidt de kan løse deres opgave i en tid, hvor den kommercielle tænkning har rodfæstet sig i danskernes tilgang til medieforbruget.

"Uanset hvad, er DR’s hovedudfordring primært at forklare, hvorfor man gør, som man gør. Langt mere selvkritisk og modigt end de banaliteter, som DR-ledelsen i årevis har fyldt os med. Det handler om indhold og genrer. Det handler ikke om, på hvilke platforme indholdet distribueres, men helt konkret om, hvordan DR’s produkter tydeligt skal adskille sig fra den kommercielle medieverdens," skriver Lassen Jensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs