MediaWatch

Stofa tager bid af nordjysk internetmarked

Efter en mislykket fusionsplan indgår aalborgensisk antenneforening aftale med Stofa om at overtage foreningens bredbåndforretning.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Knap 5000 aalborgensiske husstande skifter internetleverandør til Stofa. Antenneforeningen Gug-Visse-Dall (GVD)trækker sig fra bredbåndmarkedet og har i stedet indgået aftale med Stofa, om at overtage GVD's internetkunder. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Ud af antenneforeningens ca. 7.500 medlemmer får cirka 4.700 også bredbånd via foreningen. Forretningen er imidlertid presset af øget konkurrence på pris, infrastruktur og nye tjenester, skriver GVD.

"Bestyrelsen i GVD har derfor konkluderet, at den nuværende model ikke er holdbar på lang sigt, trods en sund økonomi i foreningen," oplyser GVD.

Aftalen er samtidig en udløber af et større strategiarbejde i GVD, der har brugt foråret på at ligge skinner ud for en fusion mellem Aalborgs tre antenneforeninger, der dog gik i vasken. I stedet har foreningen vendt blikket mod andre partnere.

"Vi har været på udkig efter en stærk samarbejdspartner, hvor vi fortsat har et attraktivt produktudbud til fornuftige priser, og hvor antenneanlægget stadig ejes 100 pct. af medlemmerne. Med aftalen får vi en stærk spiller i ryggen, der kan sikre foreningens eksistens og position de næste år," siger GVD's formand, John Kronborg Larsen, i pressemeddelelsen.

GVD ejer forsat den digitale infrastruktur, mens Stofa fra årsskiftet skal stå for driften af bredbånd og digitale tjenester til GVD's medlemmer. Aftalen gælder i foreløbig 5 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs