MediaWatch

Danske biografer har kurs mod et stort 2015

7 mio. gange har en person sat sig til rette i et dansk biografsæde i første halvår af 2015. Fortsætter tendensen året ud, bliver det et godt år for landets biografer.

Foto: Egmont

De danske biografer har et erklæret mål om at sælge 15 mio. billetter i løbet af 2015, og det er ikke så langt fra at lykkes. I første halvår havde biograferne 7 mio. besøgende. Det er 20 pct. flere end sidste år. Det skriver Finans.

Hvis målet bliver nået, er der tale om det største år for danske biografer i 34 år. Det vækker naturligt nok begejstring i branchen.

"Dem, der hævder, at vi er nødt til at gøre filmene tilgængelige på alle mulige andre platforme, har en polemisk og politisk agenda. Eller også har de ikke sat sig ordentligt ind i tallene. For biograferne står stærkt. Vi er inde i det største biografår i nyere tid," siger John Tønnes, direktør for Nordisk Film Biografer, til Finans.

Dystre forudsigelser har ellers spået, at streamingtjenester som HBO og Netflix ville stjæle besøgende fra biograferne.

Nordisk Film Biografer omsatte i 2014 for 482 mio. kr. Det er en nedgang på over 50 mio. kr. i forhold til 2012. På bundlinjen for 2014 står 16 mio. kr.

Sidste år havde danske biografer lidt over 12 mio. besøgende. Det var det laveste antal siden 2008.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs