Filmfond vil hente flere penge til næste kapitel

Copenhagen Film Fund skruer op for ambitionerne, når fondens finansiering skal fornys. Det skal en ny rapport, der sætter tal på fondens afkast, bane vej for.
Den britiske krimiserie "Barnaby" er blandt de første produktioner, Copenhagen Film Fund har fået til København ved at tilbyde kontant tilskud til produktionen
Den britiske krimiserie "Barnaby" er blandt de første produktioner, Copenhagen Film Fund har fået til København ved at tilbyde kontant tilskud til produktionen

Det er en god forretning for dansk økonomi at give tilskud til internationale film- og tv-produktioner, der vælger at lægge produktionen i den danske hovedstad, skriver Politiken.

Ifølge en rapport fra konsulenthuset Copenhagen Economics, som den københavnske filmfond, Copenhagen Film Fund, har bestilt, så har de 24 mio. kr., fonden foreløbig har investeret, tilført dansk økonomi 94 mio. kr. i form af løn til filmfolk, hotelovernatninger, madkøb, m.v.

Det svarer til, at der bliver spenderet 3,2 kr. for hver krone, fonden har investeret. Tallet stiger, hvis man medregner, hvordan de udbetalte lønninger også bruges ifølge rapporten.

"Vi har opnået det, som vi har sat os for, nemlig at skabe jobs og beskæftigelse," siger direktør for Copenhagen Film Fund, Thomas Gammeltoft, til Politiken.

På jagt efter flere, nye penge

Copenhagen Film Fund blev iværksat i 2012 med 35 mio. kr. på lommen til en treårig periode. Rapporten om fondens foreløbige afkast kommer op til fondens treårige fødselsdag, hvor den skal på ny pengejagt. Ifølge Thomas Gammelgaard vil Copenhagen Film Fund skrue op for ambitionerne og gå efter at have 35 mio. kr. årligt. Det er nødvendigt for at få de større studier og producenter i tale, siger han.

Indtil videre har Københavns Kommune givet tilsagn om 6,9 mio. kr. i 2016.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også