MediaWatch

Tidligere DR-journalist er død - 79 år

Carsten Fischer vægtede især de nære historier. OL i München i 1972 var blandt hans største oplevelser.

Tv-journalist Carsten Fischer er død efter længere tids sygdom. Han blev 79 år gammel. Det oplyser hans ven og kollega i DR igennem mere end 40 år Hans Grønfeldt til Ritzau.

Carsten Fischer døde søndag eftermiddag.

Han blev ansat i Danmarks Radio i 1963 og arbejdede i flere år på sportsredaktionen.

Som sportsreporter dækkede han mange store begivenheder i løbet af sin karriere. Men en, der gjorde særligt indtryk på ham, var, da han i 1972 var udsendt til Tyskland for at dække OL i München. 

Han var i færd med at kommentere en ridebanekonkurrence, da han pludselig blev afbrudt i sin dækning af en gidselaktion. Den palæstinensiske terrororganisation Sorte September tog 11 israelske idrætsfolk som gidsler og myrdede dem siden.

I et interview med Fyens Stiftstidende i forbindelse med sin 70-års fødselsdag fortalte Carsten Fischer om episoden:

"Det var bestemt ikke nogen morsom oplevelse. Den var nærmest uvirkelig."

Carsten Fischer har dækket meget andet end sport, og det er i karrieren blevet til både tv- og radioudsendelser samt avisartikler.

Han dækkede med stor interesse byggeriet af Storebæltsbroen og stod blandt andet bag tv-udsendelsen "Livet på Sprogø". 

Han var mindst lige så interesseret i at fortælle historierne om brobyggerne som i at fortælle om selve byggeriet. Han har selv fortalt, hvordan han som journalist især gik op i at dække de menneskelige skildringer.

Carsten Fischer efterlader sig hustruen Lene samt døtrene Anne-Mette og Anne-Kari, som han havde fra et tidligere forhold.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs