MediaWatch

Arbejdsopgaver i skandaleramt firma overrasker producenter

Til stor overraskelse for Producentforeningen beskæftigede 28 ansatte i Registrering Danmark sig med andet end administration film-rettigheder.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto/Arkiv

Halvdelen af medarbejderne i Registrering Danmark har tilsyneladende beskæftiget sig med noget helt andet end administration af rettighedspenge, skriver Berlingske Business.

På vegne af advokathuset Johan Schlüter administrerede Registrering Danmark rettighedspenge for en række tv-filmproducenter. Men opgaverne har tilsyneladende favnet mere bredt.

"Jeg er overrasket over omfanget af de ressourcer, som man har brugt i Registrering Danmark på andre aktiviteter. Det kom bag på mig," siger Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen.

I alt handlede det ifølge Producentforeningen om 28 medarbejdere, som beskæftigede sig med noget andet end administration af rettighedspenge. De 28 medarbejdere er nu blevet fritistillet. Ifølge Sjællandske vil 18 af de 28 fritstillede medarbejdere nu begynde at arbejde i Fryland Aps, som Susanne Fryland ejer sammen med et familiemedlem.

Ifølge Frylands Aps' vedtægter beskæftigter selskabet sig med "handel med produkter og artikler til mennesker og dyr, beklædning samt at udbyde undervisning, kurser og opstaldning af dyr."

Johan Schlüter har påtaget sig det overordnede økonomiske ansvar i sagen, men holder Susanne Fryland ansvarlig. Johan Schlüter har bortvist hende fra både advokathuset samt Registrering Danmark og indgivet en poltianmeldelse af hende til Bagmandspolitiet.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs