MediaWatch

DR-drama om to danskere på røven skal genindspilles i USA

Der er igen bud efter en dansk tv-serie. "Bankerot" skal genindspilles og sendes på amerikansk tv.

Det danske tv-drama "Bankerot" skal nu genindspilles i USA.

Rettighederne til serien er blevet solgt til produktionsselskabet Lionsgate, der torsdag fik en aftale på plads med tv-kanalen AMC, som har bestilt 10 episoder af serien.

Foreløbig har den amerikanske udgave arbejdstitlen "Broke", og det bliver Clyde Phillips, der skal skrive og producere den amerikanske udgave af den danske serie. Han har blandt andet stået bag den populære serie Dexter og Nurse Jackie.

Det oplyser DR.

"Bankerot" er skrevet af Kim Fupz Aakeson og handler om to venners, Thomas (Martin Buch) og Dion (Esben Dalgaard), forsøg på at åbne en restaurant og dermed få lidt lykke og succes i deres liv.

Dion er netop kommet ud af fængslet, mens Thomas og hans tavse søn Niklas fortsat lider under, at deres hustru og mor døde i et traumatisk og uopklaret trafikdrab to år tidligere.

"Ingen tvivl om, at Kim Fupz Aakesons historie om Thomas og Dion, der virkelig er bankerot, både mentalt, følelsesmæssigt og økonomisk, rammer noget universelt."

"Seriens budskab om, at hvis vi står sammen og hjælper hinanden mod alle odds, så skal vi nok klare den, passer godt over hele verden og ikke mindst i USA. Det er dejligt, at serien får et nyt liv på flere sprog," siger Piv Bernth, der er dramachef i DR.

"Bankerot" er allerede solgt til den fransk/tyske tv-station Arte og til Benelux-landene, men det er første gang, serien skal genindspilles.

Den amerikanske udgave er en serie på 10 episoder af én times varighed, og den har forventet premiere i 2016.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs