MediaWatch

DR-drama om to danskere på røven skal genindspilles i USA

Der er igen bud efter en dansk tv-serie. "Bankerot" skal genindspilles og sendes på amerikansk tv.

Det danske tv-drama "Bankerot" skal nu genindspilles i USA.

Rettighederne til serien er blevet solgt til produktionsselskabet Lionsgate, der torsdag fik en aftale på plads med tv-kanalen AMC, som har bestilt 10 episoder af serien.

Foreløbig har den amerikanske udgave arbejdstitlen "Broke", og det bliver Clyde Phillips, der skal skrive og producere den amerikanske udgave af den danske serie. Han har blandt andet stået bag den populære serie Dexter og Nurse Jackie.

Det oplyser DR.

"Bankerot" er skrevet af Kim Fupz Aakeson og handler om to venners, Thomas (Martin Buch) og Dion (Esben Dalgaard), forsøg på at åbne en restaurant og dermed få lidt lykke og succes i deres liv.

Dion er netop kommet ud af fængslet, mens Thomas og hans tavse søn Niklas fortsat lider under, at deres hustru og mor døde i et traumatisk og uopklaret trafikdrab to år tidligere.

"Ingen tvivl om, at Kim Fupz Aakesons historie om Thomas og Dion, der virkelig er bankerot, både mentalt, følelsesmæssigt og økonomisk, rammer noget universelt."

"Seriens budskab om, at hvis vi står sammen og hjælper hinanden mod alle odds, så skal vi nok klare den, passer godt over hele verden og ikke mindst i USA. Det er dejligt, at serien får et nyt liv på flere sprog," siger Piv Bernth, der er dramachef i DR.

"Bankerot" er allerede solgt til den fransk/tyske tv-station Arte og til Benelux-landene, men det er første gang, serien skal genindspilles.

Den amerikanske udgave er en serie på 10 episoder af én times varighed, og den har forventet premiere i 2016.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs