Kovending: Superligaen får alligevel ny struktur

Efter et flere måneder langt forløb har de bedste danske fodboldklubber besluttet sig for at ændre strukturen i landets bedste fodboldrække. Det sker fra sommeren 2016.
Foto: Jens Dresling/Poltoto
Foto: Jens Dresling/Poltoto

Først forhandlede de uden at finde en løsning, men nu er Superliga-klubberne og klubberne i 1. Division blevet enige om, at den bedste danske fodboldrække fra sæsonen 2016/2017 skal se anderledes ud.

I stedet for de nuværende 12 hold skal der fremover være 14 hold i den bedste række. Samtidig introduceres et slutspil om mesterskabet, som får deltagelse af de seks bedst placerede klubber efter et grundspil, hvor alle 14 hold spiller to kampe mod hinanden.

Også i bunden af ligaen skal der være et slutspol for at afgøre, hvilke klubber der skal rykke ud af den bedste række, og hvem fra 1. Division der skal rykke op.

Det så ellers ud til, at planerne om en ny struktur blev lagt i graven, da klubberne 10. juni meldte ud, at længere forhandlinger var endt uden et resultat.

Tv-stationer ønsker sig slutspil

Netop slutspil er sød musik i ørerne på Discovery og Viasat, som har rettighederne til at vise Superligakampene frem til 2021. Da forhandlingerne om en ny struktur i første omgang faldt på jorden i forrige uge, udtrykte begge tv-selskaber ærgrelse over, at klubberne ikke kunne blive enige.

"Særligt ideen om et slutspil ville løfte tv-produktet, fordi det vil skabe afgørende kampe midt i sæsonen. Dernæst ville slutspilskampene udspille sig mellem de bedste hold," sagde Viasats sportchef Peter Nørrelund ved den lejlighed.

Tv-aftalen mellem klubberne og de to tv-selskaber er uafhængig af, hvordan Superligaens struktur ser ud, og Discovery og Viasat har således ikke haft noget, der bare minder om det endelige ord, i forhandlingerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også