MediaWatch

Kovending: Superligaen får alligevel ny struktur

Efter et flere måneder langt forløb har de bedste danske fodboldklubber besluttet sig for at ændre strukturen i landets bedste fodboldrække. Det sker fra sommeren 2016.

Foto: Jens Dresling/Poltoto

Først forhandlede de uden at finde en løsning, men nu er Superliga-klubberne og klubberne i 1. Division blevet enige om, at den bedste danske fodboldrække fra sæsonen 2016/2017 skal se anderledes ud.

I stedet for de nuværende 12 hold skal der fremover være 14 hold i den bedste række. Samtidig introduceres et slutspil om mesterskabet, som får deltagelse af de seks bedst placerede klubber efter et grundspil, hvor alle 14 hold spiller to kampe mod hinanden.

Også i bunden af ligaen skal der være et slutspol for at afgøre, hvilke klubber der skal rykke ud af den bedste række, og hvem fra 1. Division der skal rykke op.

Det så ellers ud til, at planerne om en ny struktur blev lagt i graven, da klubberne 10. juni meldte ud, at længere forhandlinger var endt uden et resultat.

Tv-stationer ønsker sig slutspil

Netop slutspil er sød musik i ørerne på Discovery og Viasat, som har rettighederne til at vise Superligakampene frem til 2021. Da forhandlingerne om en ny struktur i første omgang faldt på jorden i forrige uge, udtrykte begge tv-selskaber ærgrelse over, at klubberne ikke kunne blive enige.

"Særligt ideen om et slutspil ville løfte tv-produktet, fordi det vil skabe afgørende kampe midt i sæsonen. Dernæst ville slutspilskampene udspille sig mellem de bedste hold," sagde Viasats sportchef Peter Nørrelund ved den lejlighed.

Tv-aftalen mellem klubberne og de to tv-selskaber er uafhængig af, hvordan Superligaens struktur ser ud, og Discovery og Viasat har således ikke haft noget, der bare minder om det endelige ord, i forhandlingerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs