MediaWatch

Kovending: Superligaen får alligevel ny struktur

Efter et flere måneder langt forløb har de bedste danske fodboldklubber besluttet sig for at ændre strukturen i landets bedste fodboldrække. Det sker fra sommeren 2016.

Foto: Jens Dresling/Poltoto

Først forhandlede de uden at finde en løsning, men nu er Superliga-klubberne og klubberne i 1. Division blevet enige om, at den bedste danske fodboldrække fra sæsonen 2016/2017 skal se anderledes ud.

I stedet for de nuværende 12 hold skal der fremover være 14 hold i den bedste række. Samtidig introduceres et slutspil om mesterskabet, som får deltagelse af de seks bedst placerede klubber efter et grundspil, hvor alle 14 hold spiller to kampe mod hinanden.

Også i bunden af ligaen skal der være et slutspol for at afgøre, hvilke klubber der skal rykke ud af den bedste række, og hvem fra 1. Division der skal rykke op.

Det så ellers ud til, at planerne om en ny struktur blev lagt i graven, da klubberne 10. juni meldte ud, at længere forhandlinger var endt uden et resultat.

Tv-stationer ønsker sig slutspil

Netop slutspil er sød musik i ørerne på Discovery og Viasat, som har rettighederne til at vise Superligakampene frem til 2021. Da forhandlingerne om en ny struktur i første omgang faldt på jorden i forrige uge, udtrykte begge tv-selskaber ærgrelse over, at klubberne ikke kunne blive enige.

"Særligt ideen om et slutspil ville løfte tv-produktet, fordi det vil skabe afgørende kampe midt i sæsonen. Dernæst ville slutspilskampene udspille sig mellem de bedste hold," sagde Viasats sportchef Peter Nørrelund ved den lejlighed.

Tv-aftalen mellem klubberne og de to tv-selskaber er uafhængig af, hvordan Superligaens struktur ser ud, og Discovery og Viasat har således ikke haft noget, der bare minder om det endelige ord, i forhandlingerne.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs