Medie: Tv-aftale med til at dræbe Superliga-forhandlinger

Ifølge Jyllands-Posten var det FC København og FC Midtjylland og fordelingen af tv-indtægter, der spændte ben for at ændre strukturen i Superligaen.
Foto: Philip Davali/Polfoto
Foto: Philip Davali/Polfoto

Tv-rettigheder var med til at forhindre, at Superligaen får ny struktur. Det skriver Jyllands-Posten.

Forklaringen er lidt kringlet, så det gælder om at holde tungen lige i munden, men følger her:

De fleste af Superligaens 12 hold var klar på at udvide ligaen til 14 hold. Det opponerede FC Midtjylland og FC København imod, der sluttede som hhv. nummer 1 og 2 i den netop afsluttede Superliga.

Rent formelt kunne de øvrige klubber godt have set stort på FC Københavns og FC Midtjyllands synspunkter. Det kræver nemlig kun opbakning fra 18 ud af de 24 hold i Superligaen og 1. division at ændre turneringsstrukturen.

Men selv hvis de øvrige klubber kunne blive enige uden om FC København og FC Midtjylland, så var de løbet ind i et nyt problem: Tv-aftalen. I efteråret faldt en ny tv-aftale på plads, som gælder fra den kommende sæson og frem til 2021. Viasat og SBS Discovery sidder på rettighederne i den periode.

Ny tv-aftale kræver enighed

Hvis fordelingen af tv-pengene mellem klubberne skal ændres, kræver det opbakning fra alle 12 hold i Superligaen. Og en genforhandling ville komme på tale, hvis der pludselig skulle være 14 hold til at dele tv-indtægterne mod tidligere 12.

Og her strandede forhandlingerne, fordi FC København og FC Midtjylland ifølge Jyllands-Posten afviste at genforhandle fordelingen, hvis Superligaen blev udvidet til 14 hold.

Da forhandlingerne om en ny struktur faldt til jorden onsdag aften, lagde FC Københavns adm. direktør, Anders Hørsholt, da heller ikke skjul på, at klubben havde argumenteret for fortsat at have 12 hold i Danmarks bedste fodboldrække.

"Det har hele tiden været FC Københavns holdning, at det maksimale antal hold for en bæredygtig superliga er 12 hold, men det har desværre ikke været muligt at opnå enighed klubberne imellem," sagde Anders Hørsholt i en pressemeddelelse.

I går udtrykte begge rettighedshavere til Superliga-kampene, Viasat og Discovery, ærgrelse over, at klubberne ikke kunne nå til enighed om en ny turneringsstruktur. De to artikler kan findes ved at følge de to links her til hhv. Viasats og Discoverys kommentarer til forhandlingssammenbruddet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også