MediaWatch

Chefredaktør beklager ordlyd i Kristian Jensen-interview

Efter et interview med Venstres næstformand, Kristian Jensen, beklager chefredaktør på TV 2 ordlyden. Politikeren er tilfreds med chefredaktørens præcisering.

Kristian Jensen, næstformand i Venstre | Foto: Astrid Dalum, Polfoto, Arkiv

Et interview i gårsdagens 19 Nyhederne på TV 2 tog udgangspunkt i Venstres nye asyludspil. TV 2-vært Divya Das interviewede Kristian Jensen om bl.a. en rapport fra de europæiske landes grænsekontrolagentur Frontex.

Det førte til en misforståelse om, præcis hvilke konklusioner man kunne drage af rapporten. TV 2 Nyhedernes chefredaktør Hans Peter Blicher beklager interviewets ordlyd.

"Det kunne i sammenhængen fremstå som om, vi beskyldte Kristian Jensen for at fejlcitere årsrapporten fra Frontex. Det er meget beklageligt. Kristian Jensens henvisning til rapportens ordlyd om en sammenhæng mellem et lands økonomiske ydelser og antal syriske flygtninges ansøgning om asyl i det pågældende land er helt korrekt," siger Hans Peter Blicher til tv2.dk.

Både interviewet, chefredaktørens beklagelse og en udtalelse fra Divya Das kan findes ved at følge linket her.

På sin Facebook-profil erklærer Kristian Jensen sig "meget tilfreds" med, at TV 2 fulgte op på interviewet med chefredaktørens beklagelse.

"Det ærgrer mig, at Divya og jeg talte forbi hinanden. Men jeg håber, at det nu er fastslået, at Frontex-rapporten skriver, at sociale ydelser har betydning for, hvor syriske asylansøgere vælger at søge asyl," skriver Kristian Jensen på sin Facebook-profil.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs