MediaWatch

Amerikansk kabel-tv-konge tæt på sin kronjuvel

Den amerikanske kabel-tv-legende John Malone ser ud til alligevel at få fingrene i Time Warner Cable, som han efterhånden har jagtet i en del år.

Foto: David Goldman/AP/Polfoto/Arkiv

Det Malone-kontrollede selskab Charter Communications er tæt på at købe Time Warner Cable for omkring 51,1 mia. dollar i kontanter og aktier, skriver Bloomberg.

Charter Communications er USA's fjerdestørste kabeltv-selskab, mens Time Warner Cable er nummer to. Charter har længe været lun på at opkøbe storebroderen, men konkurrenten Comcast lå indtil april 2015 i forhandlinger med Time Warner Cable om netop at slå sig sammen.

De forhandlinger sluttede imidlertid brat, da de amerikanske konkurrencemyndigheder indikerede, at de ikke ville godkende en fusion imellem de to selskaber.

Ny charmeoffensiv

Det fik igen Charter Communications på frierfødder, men man har haft travlt med at kurtisere Time Warner Cable, for i sidste uge meldte en ny bejler sig på banen. Det var franskmanden Patrick Drahi og dennes selskab, Altice, der i sidste uge luftede sin interesse for Time Warner Cable.

"Det er ingen overraskelse, at Time Warner Cable og Charter fusionerer, men prisen har fået nogle folk til at løfte øjenbrynene lidt," siger Craig Moffett, analytiker hos MoffettNathanson, til Bloomberg.

"Altice bidrog utvivlsomt til, at Charter skal betale så høj en pris for at lukke handlen."

Den heftige handelsaktivitet inden for kabel-tv skyldes, at selskaberne i stigende grad udfordres af over-the-top indhold fra aktører som Netflix, Amazon og HBO. Det udfordrer de klassiske tv-pakker, som kabel-tv-selskaberne sælger.

John Malone har en kontrollerede indflydelse i et forgrenet net af tv-, tele- og indholdsselskaber. I Europa ejer han kabeltv-aktiver gennem Liberty Global.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs