MediaWatch

Amerikansk mediefusion til 315 mia. kr. går i vasken

Fusionen mellem Comcast og Time Warner Cable er afblæst på grund af modstand fra konkurrencemyndighederne.

Foto: Gene J. Puskar/AP/Polfoto/Arkiv

En af de største mediefusioner i amerikansk historie er faldet fra hinanden.

Modstand fra myndighederne har fået Comcast til at trække sit bud på 45 mia. dollar eller 315 mia. danske kr., som var prisen for at overtage Time Warner Cable, skriver Financial Times.

Fusionen ville have kombineret to af de største kabel- og internetudbydere i USA, men har siden planerne blev annonceret i februar 2014 været under kritik. Kritikere som Netflix frygter, at fusionen ville hæve prisen på bredbånd og dermed svække selskabets evne til at kapre kabel tv-kunder.

Handlen er røget i vasken, efter de amerikanske myndighederne tirsdag i denne uge satte hælene i og foreslog, at fusionen skulle behandles i en proces, der i løbet af de seneste tre årtier kun to gange er faldet fordelagtigt ud for de selskaber, som ønsker at slå pjalterne sammen.

Afgørelsen har ikke kun konsekvenser for de direkte implicerede, men også niveauet af amerikanske medievirksomheder lige under.

Charter Communications var således klar til at overtage 3,9 mio. kunder fra Comcast og Time Warner Cable, ligesom Charter har budt 10,4 mia. dollar for selskabet Bright House Networks under betingelse af, at megafusionen gik igennem.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs